Bu Blogda Ara

14 Temmuz 2007 Cumartesi

Turkey's Great Divide-Time'ın kapağında 'Türkiye'nin ikilemi'




* Yazının orijinal metni için tıklayın

* Bu haberde kullanılan fotoğraflar www.time.com/time/magazine/europe/ adresinden alınmıştır.

Turkey's Great Divide

Thursday, Jul. 12, 2007 By
A DIFFERENT OUTLOOK
KATHRYN COOK FOR TIME

Only a few months ago, Utku Koseoglu would spend his evenings playing football or maybe downing an Efes beer or two with friends at a waterside nightclub in one of the trendier parts of Istanbul. His reading ran to thrillers like The Da Vinci Code. But these days, the 27-year-old lawyer is more likely to be found hunched over a conference table in a cramped and sweaty office in Istanbul's hectic Kadikoy district, toiling late into the summer night writing blogs, collecting Web clippings and organizing marches. When he finds time for a book, it's the writings of Turkey's revered founder Kemal Ataturk, not Dan Brown. "I could have been starting my career," he says with a wry smile. "Instead, I am doing this."


Time'ın kapağında 'Türkiye'nin ikilemi'

Time'da, "Kutuplaşma, gençleri etkinleştirdi. Laiklik yanlıları, Batı tarzı yaşam biçimlerinin tehdit altında olduğu korkusunu taşıyor" denildi
DIŞ HABERLER SERVİSİ

Amerikan haber dergisi Time, Türkiye'de seçim öncesinde yaşanan kutuplaşmayı Avrupa baskısında kapak yaptı. Time'ın "Türkiye'nin ikilemi" başlığıyla yayımladığı haber-analizde, bugüne kadar siyasete dahil olmayan gençlerin, bu kutuplaşma yüzünden siyasi alanda etkin olmaya başladığı belirtildi.
Time muhabiri Andrew Purvis, 22 Temmuz'daki seçimin hafızalardaki en çekişmeli seçim olacak gibi göründüğünü ve katılım oranının hiç olmadığı kadar yüksek çıkabileceğini yazdı.
Haberde, "Türkler bölünmüş durumda. Ve en derin fay hatların, genç Türkler arasında. Daha önce eylemciliğiyle tanınmayan bir jenerasyon, laiklik, İslamcılık veya milliyetçilik bayraklarıyla gösteriler yapıyor" denildi.
Time, nüfusun yüzde 70'ini 35 yaş altındakilerin oluşturduğu bir ülkede, bu gençlerin kilit önem taşıdığına vurgu yaptı.

'Laikler endişeli'

Laiklik yanlılarının, Batı tarzı yaşam şekillerinin tehdit altında olduğu korkusunu taşığını belirten Time, dindar gençlerinse AKP'yi, Türkiye'nin "amansız laik yasalarına" karşı bir çare olarak gördüklerini yazdı. Haberde, AKP'nin açıkça İslami doktrine başvurmaktan uzak durduğu, bunun yerine demokratik ve mali kurumları AB standartlarına taşımak için reformlar yaptığı belirtildi.
Time, "Reformların yan etkisiyse ordunun siyasi alandaki etkisinin azaltılması ve dini özgürlükler ile azınlık haklarının artırılması oldu" diye yazdı.
Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'le de görüşen Time muhabiri, Gül'ün, AKP'nin yeniden iktidara gelmesi halinde cumhurbaşkanlığına aday olmayı planladığını belirtti. Gül, "Son 5 yıl içinde yaptıklarımız her şeyi kanıtlıyor. Bu bir Doğu ülkesinin hukuk sistemi mi? Şeriat mı? Hayır, bunlar Avrupa yasaları. Gerçek reformcu biziz" diye konuştu.

Gül'le görüşme

Time da, AKP'nin politikalarının laiklik yanlısı ve milliyetçi rakiplerininkinden daha Batı yanlısı olduğunu belirterek, bu durumu bir "ironi" olarak tanımladı.
Haberde, "MHP-CHP koalisyonu belki türbanı Köşk'ten uzak tutar, ama Avrupa'dan ilham alan demokratik ve ekonomik politikalarda frene basabilir, AB üyelik müzakerelerini tehlikeye düşürebilir ve Kürt azınlığa yönelik kısıtlamalara yol açabilir" denildi.

June 27, 2007 —The mummy of Hatshepsut, Egypt's greatest female pharaoh, has been identified, thanks to gum disease and a missing molar.

Ancient Profile
DCI

Ancient Profile
Archaeologists think they've located the mummy of Egypt's most famous queen, Hatshepsut. DNA testing should confirm whether this profile belongs to the female pharaoh, but the experts are sure it's her body.

Hatshepsut in Repose?
DCI

Hatshepsut in Repose?
Advance forensic technologies were used to determine whether or not this mysterious mummy belonged to the elusive Hatshepsut.

http://dsc.discovery.com/news/topstories.xml

Gani Müjde 7nin sırrı

14 Temmuz 2007 |

7’nin sırrı


Nedir ağabeycim bu herkeste Temmuzun 7 sinde evlenicem telaşı anlamadım…Tanıdığım kim varsa 7-7-2007 de evlenebilmek için kendini paralıyor…7 Temmuz’da ne varsa merak ta ediyorum yani…Hayatımız bir anda Lost dizisine döndü…Ordaki sayılarla ilgili kafa patlatmıştık ki bilen bilir… (Bu arada Lost ekibine de iki çift sözüm var. Lan yemeyin artık bizi… Nooldu sayıların sırrı? Unuttunuz gitti…Nerdeyse artık hiç söz etmiyorsunuz bu sayılardan.Ortaya attınız bi kıtır , biz de yedi çıtır çıtır…Ensenizdeyim haberiniz olsun) Gelelim tekrar yedinin sırrına…Evliliği 7-7-2007 kombinasyonuna getirmenin ne gibi bir artısı olabilir çözmüş değilim.Aklıma meseleyi 7 ye bağlamışken o gece yedi posta atarım umudu taşıyan damat adayları geliyor…Yapmayın kardeşim yok öyle bişey. Kaldı ki zevkli bişey olsa hepimiz yapardık…Yedi , sekiz , dokuz… Gittiği yere kadar yani… Yok ama bünye kaldırmıyor…Zaten bu konuda bir atasözü icat ettim…Gecede Bir… Zaruret.İki… Keyfiyet.Üç…Marifet.Dört…Eziyet Beş…Sittiret…İşte bu skalaya bakınca insanların 7- 7-2007 de evlenme çabalarının boş bir hayalden ibaret olduğunu anlıyorum. Ha bu arada hemen belirteyim ben de 7 -7- 2000 de evlendim. Yani işkembeden atmıyorum , tecrübe konuşuyor…Ama bir yandan da yedinin hayatımızdaki önemini unutmuş değilim.Örneğin Marmara , Akdeniz , orası , burası derken tam Yedi bölgesi var Türkiye’nin.Sonracıma Türkler 16 Türk devleti kurmuşlar… Topla 1 le 6 yı ne ediyor : Yedi…Bir anda Kuran’daki sayıları yorumlayan uzun saçlı dinci abi gibi oldum ama sayılar bunu gösteriyor ben naapiyim.Şeker bayramı kaç gün : 4 gün…Pazartesiye geldi mi perşembe bitiyor. Koy arkasına Cuma , cumartesi ve pazarı ediyor sana 7 gün kafadan mis gibi tatil…Hah , sonra yedi cüceler var…Niye yedi çözemedim gitti anasını satayım. Üç cüce olsalar efendi gibi haysiyetli haysiyetli yaşayacaklar. Yakacak ta yetecek , yiyecek te… Ama yok illa ki yedi kişi olacaklar… Bu arada hem cüce hem somurtuk olanı hiç anlamıyorum zaten. Lan biraz sempatik olsana Somurtkan!.. Hem cüce hem somurtuk birini karılar naapsın?.Biraz bizden örnek alsana. (Gani müjde , Okan Bayülgen , Cem Yılmaz , Vitali Hakko) İşte bu yedi meselesi bu kadar önemli yani… Cumhurbaşkanlığı seçimlerini bile bu yedi sayesinde başımızdan savdık. Neydi olması gereken toplam sayı : 367…Pis yedili yani… Hi ho ho…

Gani Müjde

tayyipler alemi,penguende oanlar

önceki | 14 Temmuz 2007 | sonraki


Melih AŞIK Açık Pencere


Etik...
Haberi dün gazetemizde okudunuz... AKP'li İstanbul Büyükşehir Belediyesi, yoksul ailelere alışveriş kuponu dağıtmaya başlamış... Daha önce Ramazan ayında dağıtılan kuponlar bu defa seçim öncesinde dağıtılıyormuş... Sonra da Erdoğan ve Gül meydanlarda "etik"ten söz ediyorlar. Herhalde bu kadar etik ve demokrasi dışı bir seçim daha yaşamadı Türkiye... Vatandaşı kuru ekmeğe muhtaç et, sonra da erzak dağıt ve oyunu iste... Açlıktan beyni dönmüş vatandaş da birkaç öğün yiyecek karşılığında oyunu sana versin... Bunun adı da demokrasi olsun... Yeme de yanında yat...


Kiraz...
İnternette dolaşan saf ama hoş bir öneri...
"Lütfen meyve çekirdiklerimizi biriktirelim, gölgede kurutalım ve sonbaharda (eylül sonu, ekim, kasım, aralık başı) kırlara çıktığımızda kendi ellerimizle doğaya bırakalım. Çekirdeklerin bir kısmı ağaca dönüşür, dünyaya bizim de katkımız olur."


Gemi-2
Orman Bakanı Osman Pepe iki oğlunun bir yük gemisi alıp satması haberiyle ilgili açıklamalarda bulunmuştu.
Okurlarımızdan ek sorular geldi. Bunları da Bakan'a yönelttik...
Birinci soru, 600 bin dolar sermayesi olan bir firmaya Al Baraka'nın nasıl olup da 4 milyon 300 bin dolar kredi verdiği idi... Bakan Pepe bankanın kredi için firmanın mal varlığını yeterli bulduğunu söyledi... Diğer soru: Gemi kime satıldı, kaç paraya satıldı? ... Osman Pepe geminin kime satıldığı sorusuna "Bir Türk armatöre satıldı, kim olduğunu meraklısı araştırır bulur" yanıtını verdi. Kaça satıldı sorusunu da yanıtsız bıraktı: "Çocuklar zarar etmediler" demekle yetindi. Bu arada öğrendik ki. Gemi işletmeciliği hem kurumlar hem gelir vergisinden muafmış.


"Yalana doydu millet
Düş yakamızdan be illet."
(CHP'nin Amasya mitinginden bir pankart.)

Para - borsaile ilgili herşey

sitene html kodları

HTML KODLARI SEÇ BEĞEN

arama motoruna ücretsiz kayıt

URL Submitter - URL Kay�t
Google AllTheWeb BuildTurkey
InfoTiger Rediff ScrubTheWeb
EntireWeb ExactSeek Splatsearch
WhatUseek TrueSearch GigaBlast
-------------------------------------------------------------

ARAMA MOTORLARINA DİREK KAYIT

URL KAYDET. 1. http://search.yahoo.com/info/submit.html Yahoo! Search 2. http://search.msn.com/docs/submit.aspx?FORM=WSDD2 MSN 3. http://www.google.com/intl/en/addurl.html Google 4. http://www.about.com/gi/pages/homehc.htm#c4 About 5. http://www.dmoz.org/add.html Open Directory 6. http://www.accoona.com/submit.html Accoona 7. http://www.exactseek.com/add.html ExactSeek 8. http://www.scrubtheweb.com/addurl.html ScrubTheWeb 9. http://www.snap.com/about/site.php?last_link_type=about Snap 10. http://www.searchsight.com/submit.htm SearchSight 11. http://www.searchit.com/addurl.htm SearchIt 12. http://www.buzzle.com/suggest_basic2.asp Buzzle 13. http://www.entireweb.com/free_submission/ EntireWeb 14. http://www.whatuseek.com/addurl-secondary.shtml What U Seek 15. http://www.ezilon.com/ezilon_url_submission.htm Ezilon 16. http://www.gimpsy.com/gimpsy/searche...check_free.php Gimpsy 17. http://www.dirone.com/add_link_m.php dirOne 18. http://www.websquash.com/cgi-bin/sea...l?Mode=AnonAdd WebSquash 19. http://www.abilogic.com/how-to-suggest-a-site.php AbiLogic 20. http://addurl.amfibi.com/ Amfibi 21. http://www.01webdirectory.com/submit.htm 01WebDirectory 22. http://www.netinsert.com/en/insert.html NetInsert 23. http://www.mavicanet.com/ MavicaNET 24. http://www.searchhippo.com/addlink.php SearchHippo 25. http://www.worldsiteindex.com/ World Site Index 26. http://www.dailyorbit.com/add.htm DailyOrbit 27. http://www.nationaldirectory.com/addurl/ NationalDirectory 28. http://www.tygo.com/websites/FreeSubmitURL.aspx TYGO 29. http://www.mixcat.com/addurl.php MixCat 30. http://www.aeiwi.com/submit.html Aeiwi 31. http://www.illumirate.com/add_your_site_exp.cfm IllumiRate 32. http://www.infotiger.com/addurl.html Info Tiger 33. http://www.towersearch.com/addurl.php TowerSearch 34. http://www.splatsearch.com/submit.html SplatSearch 35. http://www.subjex.net/submit_url.html Subjex 36. http://www.qango.com/dir/addurl.html Qango 37. http://www.zeezo.com/Listings/New.aspx Zeezo 38. http://www.canlinks.net/addalink/ CanLinks 39. http://www.webbieworld.com/signup.asp WebbieWorld 40. http://www.searchking.com/add_new.htm SearchKing 41. http://www.amray.com/cgi/amray/addurl.cgi AMRAY 42. http://www.go4.it/listing.asp Go4.it 43. http://www.cipinet.com/addurl.html Cipinet 44. http://www.hedir.com/submit-help.html Hedir 45. http://www.walhello.com/addlinkgl.html Walhello 46. http://www.linketeria.com/submitsite.htm Linketeria 47. http://www.claymont.com/login/login.asp?img=y Claymont 48. http://www.jdgo.com/add.html JDGO 49. http://www.spheri.com/tc143as.php?sid=0 Sphericom 50. http://www.kaspie.com/web.html Kaspie