Bu Blogda Ara

7 Temmuz 2007 Cumartesi

Dow JonesDünya Piyasaları:

IMKB 49,8950,09USD 1,2930-0,31EURO 1,7610-0,11ALTIN 27,560,64

Dünya Piyasaları:
Dow Jones 20 mins delay

13611.68
+45.84
CLOSED



GRAPH
latest
Nasdaq 20 mins delay

2666.51
+9.86
CLOSED



GRAPH
latest
FTSE 100 15 mins delay

6690.1
+54.9
16:35



DOW JONES INDUS. AVG13,611.6845.840.34%07/06
S&P 500 INDEX1,530.445.040.33%07/06
NASDAQ COMPOSITE INDEX2,666.519.860.37%07/06
S&P/TSX COMPOSITE INDEX14,118.7039.290.28%07/06
MEXICO BOLSA INDEX32,411.84234.010.73%07/06
BRAZIL BOVESPA STOCK IDX56,443.73511.390.91%07/06

Söz milletindir! melih asık.milliyet

"Bir insanı ahlaken eğitmeden sadece zihnen eğitmek topluma bir bela kazandırmaktır."
Theodore Roosevelt
**************
Söz milletindir!
Anayasa Mahkemesi bu defa hukuka uygun karar verdi! Geçen defa verdiği 367 ile ilgili karar adeta bir skandaldı! Bu defa CHP'nin itirazını reddetmesi hem mahkeme hem de hukuk adına bir zaferdir.
Anayasa uzmanı mıyım? Hayır... Ama hangi yargı kararının hukuka uygun olduğu konusunda basit bir ölçüm var.
Eğer bir karar AKP'nin çıkarlarına uygunsa hukuki ve adildir, yok eğer AKP'nin çıkarlarına uymuyorsa yanlıştır... Siyasidir... Antidemokratikdir. AKP yani milli irade yara almıştır. Adalet terazisi yan yatmıştır.
Milli irade nedir diyeceksiniz? Milli irade genellikle yarım ton kömür ve bir kilo bulgurla oluşur... İradenin pekişmesi için halk önce aç bırakılır. Sonra bulgurla terbiye edilir. Ülkemizde açlık sınırının altında yaşayan 19 milyon insan bu şekilde siyasi bilince kavuşturulmuştur. Milli iradenin temsilcisi AKP'dir... Destekçisi ABD'dir... Millet, AKP'ye oy verenlerdir. Geri kalan illettir. Seçimi kazanıp Hazine'ye hortumu dayayamamak zillettir. Demokrasi fazilettir.


Gözlemciler
Avrupa Konseyi, Avrupa Birliği'nden daha eski daha geniş bir kuruluş... Kurucuları arasında Türkiye de var. Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi karar aldı, seçim gözlemcisi olarak 40 kişilik bir heyet gönderiyor Türkiye'ye... Eski DSP Milletvekili Uluç Gürkan:
- Ben Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi'nin Türk Grup Başkanı'ydım, diyor, 2002 seçimlerine de gözlemci göndermek istediler. Biz reddettik. İsteyenlerin turist olarak gelebileceklerini bildirdik. 4 kişi turist olarak geldi.
Bu defa AKP'nin daveti ya da kabulüyle 40 kişi resmi bir heyet halinde geliyor...
Heyet siyasi partiler, hükümet yetkilileri, gazeteler, STK'larla görüşecek önce...
Hangi gazetelerle görüşecekler diye bakıyoruz... Listede sadece Hürriyet ve Agos'un adı görülüyor.
Görüşecekleri sivil toplum kuruluşları da pek özel! İnsan Hakları Derneği, İnsan Hakları Vakfı ve Türk Demokrasi Vakfı...
Sanılan o ki, heyet özellikle Doğu ve Güneydoğu'da bağımsızların iddialı olduğu bölgelerde gözlemcilik yapacak... Malum, bir süredir asker sandık kaçıracak gibisinden dedikodular yayılıyor.
Uluç Gürkan:
- Bu gözlemci yöntemi demokrasiye yeni geçen Doğu Avrupa ülkeleri için kullanılırdı, diyor, Türkiye ise Avrupa Konseyi'nin 60 yıllık demokrasi geçmişine sahip kurucu ortağıdır....
Özetle... Türkiye'yi kuruculuktan sömürge statüsüne indirgiyorlar... Vesayet altına alıyorlar. Biz de bunu kabulleniyoruz...

ÇiziYORUM - Ercan AKYOL

Cesaret yarışması! melih asık milliyet

Günün Sözü
Yeşillikler, toprağın çirkinliğini kapattığı gibi, tatlı sözler de insanın birçok kusurlarını örter.
Socrates
Cesaret yarışması!
Tayyip Erdoğan, Tokat mitinginde tarihe geçecek laflarından birini daha etti. Dedi ki:
"Ana muhalefet lideri Doğu ve Güneydoğu'ya kaç kere gitmiştir? Gidemeeezzz... Çünkü başına neler geleceğini biliiirrr... MHP lideri Ankara'dan öteye gidebilir mi? Gidemeeezzz."
Kendi iktidarında yarattığı güvensizlik ortamından kendine övünme payı çıkaran... Bu arada Doğu ve Güneydoğu halkına "Sokmayın bu adamları bölgenize" diye üstü kapalı mesajlar gönderen bir başka lider daha var mıdır dünyada? Bilmiyoruz. Bildiğimiz, kendilerinin sivil ve resmi 200 polis korumasında Mersin'e girerken "Ananı al da git" dediği çiftçi M. Kemal Öncel'i gözaltına aldırdığı... Ve de Mersin'den ayrılana kadar gözaltında tutturduğu... Ayrıca dün gazetemizde yayımlanan haberde belirtildiği gibi... Polisin sürekli nöbet beklediği İstanbul'daki evinin bulunduğu sokağın girişine şimdi de otomatik çelik bariyerler konulduğu... Güvenlik önlemlerinin her gün biraz daha arttırıldığı... Gerçekten bu kadar tehlikede mi Sayın Başbakan? Diye düşünürken gözümüz dünkü Cumhuriyet'te şu habere ilişiyor:
"Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer Bilkent'teki bir alışveriş merkezinde eşiyle birlikte alışveriş yaptı... Alışveriş sırasında Sezer ücreti ödemek için kasada sıra bekledi..."
Sezer dinci basında her gün hedef gösteriliyor... Ülkedeki güvensiz ortamın riskleri onun için fazlasıyla mevcut... Ama o bir devlet adamının makul görüntü dışına çıkmaması gerektiğini düşünüyor olmalı ki, tavrını bozmuyor...


Ne dostlar var!..,Melih AŞIK

Melih AŞIK Açık Pencere

Ne dostlar var!..


Yunanistan'da 27 Haziran'da yayımlanan Kathimerini gazetesinde, Stavros Ligeros imzalı haber yorumda Yunan Başbakanı Karamanlis'in İstanbul'da Tayyip Erdoğan'la yaptığı son ikili görüşmeye ilişkin olarak deniyor ki:
"Yunan Başbakanı İstanbul'a Türk Başbakanına yardım için gitmiştir. Çünkü, Türk Başbakanı seçim öncesinde ülkesindeki laik, Kemalist rejimin kendisine karşı açık düşmanlığıyla karşı karşıyadır.
Karamanlis, görüşmede Erdoğan'a verdiği desteği tekrarlamış ve askerlerin ona karşı yürüttüğü yıkıcı (subversive) faaliyeti eleştirmiştir.
Karamanlis, Türkiye'nin AB üyeliğini desteklemekte, Erdoğan'ın seçimlerde tekrar iktidar olmasını istemektedir. O nedenle, Erdoğan'ı güç durumda bırakabilecek açıklamalardan kaçınmaktadır."
Bu olayı Yalçın Doğan sütunlarına taşıdı ve Başbakan Erdoğan'dan bir açıklama beklediğini yazdı. Erdoğan'dan yaklaşık 6 gündür açıklama gelmiş değil...
Yunan Başbakanı Türk ordusunun Türk Başbakanına karşı yıkıcı faaliyet yürüttüğünü söylüyor ve TSK'yı bu yüzden Erdoğan'ın yüzüne karşı eleştiriyor.
Önerisindeki tek eksiklik galiba şu:
- Gerekirse Yunan ordusunu emrinize veririm!
Ne günlere geldik...



TEBESSÜM

Bob golf oynadıktan sonra duş almak için soyunurken arkadaşları onun incecik kadın çamaşırı giydiğini görmüşler.. Bir müddet gülüştükten sonra "Hey Bob..!" demiş aralarındanbiri, "Ne zamandan beri golf oynarken böyle seksi donlar giyiyorsun?.."
"Şeyy.." demiş Bob, "Golften geliyorum' dediğim bir günün ertesinde karım arabanın arkakoltuğunda bir dantelli kadın donu bulduğundan beri..!"

Harry Potter serisinin son kitabı “Harry Potter ve Ölümcül Takdis” 21 Temmuz’da piyasaya çıkıyor

Coca Cola formülü gibi korunuyor
Harry Potter serisinin son kitabı “Harry Potter ve Ölümcül Takdis” 21 Temmuz’da piyasaya çıkıyor

DÜNYA genelinde 56 dile çevrilen ve 200 milyondan fazla satan Harry Potter serisinin son kitabı “Harry Potter ve Ölümcül Takdis” 21 Temmuz’da piyasaya çıkıyor. Milyonlarca kişinin beklediği ve Amazon’da ön siparişleri rekor kıran yeni kitabın içeriği ve özellikle sonu Coca Cola’nın formülü gibi korunuyor. Kitabın sonunu J.K. Rowling’den başka sadece yayıncı firmanın en tepedeki 3 yöneticisi okudu. Onlar bile gizlilik anlaşması imzalamak zorunda bırakıldı. Basılan kitaplar şifresini sadece bu yöneticilerin bildiği dev çelik kasalarda saklanıyor. Kasalarda bulunan uydu takip sistemi (GPS) sayesinde ne zaman açıldığı ABD’deki genel merkezden an be an kontrol ediliyor.


Para - borsaile ilgili herşey

sitene html kodları

HTML KODLARI SEÇ BEĞEN

arama motoruna ücretsiz kayıt

URL Submitter - URL Kay�t
Google AllTheWeb BuildTurkey
InfoTiger Rediff ScrubTheWeb
EntireWeb ExactSeek Splatsearch
WhatUseek TrueSearch GigaBlast
-------------------------------------------------------------

ARAMA MOTORLARINA DİREK KAYIT

URL KAYDET. 1. http://search.yahoo.com/info/submit.html Yahoo! Search 2. http://search.msn.com/docs/submit.aspx?FORM=WSDD2 MSN 3. http://www.google.com/intl/en/addurl.html Google 4. http://www.about.com/gi/pages/homehc.htm#c4 About 5. http://www.dmoz.org/add.html Open Directory 6. http://www.accoona.com/submit.html Accoona 7. http://www.exactseek.com/add.html ExactSeek 8. http://www.scrubtheweb.com/addurl.html ScrubTheWeb 9. http://www.snap.com/about/site.php?last_link_type=about Snap 10. http://www.searchsight.com/submit.htm SearchSight 11. http://www.searchit.com/addurl.htm SearchIt 12. http://www.buzzle.com/suggest_basic2.asp Buzzle 13. http://www.entireweb.com/free_submission/ EntireWeb 14. http://www.whatuseek.com/addurl-secondary.shtml What U Seek 15. http://www.ezilon.com/ezilon_url_submission.htm Ezilon 16. http://www.gimpsy.com/gimpsy/searche...check_free.php Gimpsy 17. http://www.dirone.com/add_link_m.php dirOne 18. http://www.websquash.com/cgi-bin/sea...l?Mode=AnonAdd WebSquash 19. http://www.abilogic.com/how-to-suggest-a-site.php AbiLogic 20. http://addurl.amfibi.com/ Amfibi 21. http://www.01webdirectory.com/submit.htm 01WebDirectory 22. http://www.netinsert.com/en/insert.html NetInsert 23. http://www.mavicanet.com/ MavicaNET 24. http://www.searchhippo.com/addlink.php SearchHippo 25. http://www.worldsiteindex.com/ World Site Index 26. http://www.dailyorbit.com/add.htm DailyOrbit 27. http://www.nationaldirectory.com/addurl/ NationalDirectory 28. http://www.tygo.com/websites/FreeSubmitURL.aspx TYGO 29. http://www.mixcat.com/addurl.php MixCat 30. http://www.aeiwi.com/submit.html Aeiwi 31. http://www.illumirate.com/add_your_site_exp.cfm IllumiRate 32. http://www.infotiger.com/addurl.html Info Tiger 33. http://www.towersearch.com/addurl.php TowerSearch 34. http://www.splatsearch.com/submit.html SplatSearch 35. http://www.subjex.net/submit_url.html Subjex 36. http://www.qango.com/dir/addurl.html Qango 37. http://www.zeezo.com/Listings/New.aspx Zeezo 38. http://www.canlinks.net/addalink/ CanLinks 39. http://www.webbieworld.com/signup.asp WebbieWorld 40. http://www.searchking.com/add_new.htm SearchKing 41. http://www.amray.com/cgi/amray/addurl.cgi AMRAY 42. http://www.go4.it/listing.asp Go4.it 43. http://www.cipinet.com/addurl.html Cipinet 44. http://www.hedir.com/submit-help.html Hedir 45. http://www.walhello.com/addlinkgl.html Walhello 46. http://www.linketeria.com/submitsite.htm Linketeria 47. http://www.claymont.com/login/login.asp?img=y Claymont 48. http://www.jdgo.com/add.html JDGO 49. http://www.spheri.com/tc143as.php?sid=0 Sphericom 50. http://www.kaspie.com/web.html Kaspie