Bu Blogda Ara

22 Ocak 2008 Salı

6 adımda engeli kaldırıp Youtube'a ulaşabiliyorlar


Para kazan
www.otomatikkazan.com Her ay 1500 YTL' ye varan kazanç Hemen katıl, sen de kazan


ŞÜKRÜ ANDAÇ İstanbul
Türkiye'den bazı internet sitelerine erişim mahkeme kararıyla engellenmesine karşın, kullanıcılar bilgisayarlarında yaptıkları DNS ayar değişikliğinin ardından bu yasağı kaldırıyorlar. Kullanıcılar, "internet alan adı sistemi" olarak bilinen DNS ayarlarını yurtdışındaki başka bir numaraya yönlendirerek yasağın önüne geçiyor. Bilindiği gibi yasaklı olan bu sitelere yurtdışından erişimde bir sorun yok.Yasak sadece Türkiye'deki kullanıcıları ilgilendiriyor. Engellemeyi kaldıran kullanıcılar, erişim için şu adımları izliyor:

1-) Bilgisayarda "Denetim Masası" açılıyor. "Ağ ve internet bağlantıları" bölümünde 'ağ bağlantıları'na tıklıyorlar.


2-) Açılan yeni ekranda görülen "yerel ağ bağlantıları"nın üzerine gelerek mouse'ta sağa tıklanıyor. Kullanıcının karşısına çıkan yazılı bölümde "özellikler"e tıklıyorlar.


3-) Açılan yeni ekranda "internet iletişim kuralları (TCP/IP)" bölümünün üzerine
geliyorlar ve yine "özellikler" adlı bölümü işaretliyorlar.


4-) Yeni açılan pencerede "Aşağıdaki DNS sunucu adreslerini kullanın" yazılı bölüme gelerek, yuvarlakla işaretli yere tıklanıyor. "Yeğlenen DNS sunucusu" ve "Diğer DNS sunucusu" bölümlerindeki kutulara yeni DNS numaraları giriliyor. Üstteki kutuya "208.67.222.222", alttaki kutuya "208.67.220.220" yazılıyor. Ardından "Tamam"a tıklanıyor.


5-) "Yerel ağ bağlantıları" bölümüne geri gelerek, yine sağa tıklıyorlarl. Açılan bölümde "Onar" bölümüne basılıyor.


6-) Bu işlemin ardından Windows, DNS ayarlarını değiştiriyor ve erişim engeli kalkıyor. Ardından yasaklı siteye ulaşıyorlar.


Bir sayfa için kütüphaneye yasak

İnternet Teknolojileri Derneği Başkanı Mustafa Akgül ise kararı şöyle yorumladı: "Devletin, 'vatandaşımı koruyorum' mantığından vazgeçmesi lazım. ABD'deki kütüphanelerde Türkiye aleyhine yüzlerce kitap var. Ne yapacaksınız şimdi? Ya da kütüphanedeki bir kitabın, bir sayfasında Türkiye kötüleniyor. Kütüphane mi yasaklanacak? Bilenler, yolunu bulup yine izliyor. Gelişmiş ülkeler filtreleme yapıyor ırkçılık, terör gibi konularda ama böyle yasayla falan değil. Mahkemelerin teknik bilgisi yok. Yoksa sadece yayının olduğu, videonun olduğu sayfa da engellenebilir, ama uğraş gerektirir. Bunun yerine tamamını engelliyorlar."

Eleştirilen düzenleme

5651 sayılı İnternet Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Hakkında Kanun'un 8. maddesi, sansür eleştirilerinin kaynağını oluşturuyor. Bu maddeye göre, intihara yönlendirme, çocukların cinsel istismarı, uyuşturucu, sağlık için tehlikeli madde bulundurma, müstehcenlik, fuhuş, kumar suçlarıyla ilgili ve Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkında Kanun hükümlerine aykırı yayınlar engellenebiliyor




Tanrı ve Sezar ERDAL ŞAFAK/sabah



Tanrı ve Sezar ERDAL ŞAFAK/sabah


Dünya "Tanrı'nın hakkı Tanrı'ya, Sezar'ın hakkı Sezar'a" ilkesinden yola çıkılarak özel yaşam ile kamusal alan arasındaki sınırların kalın çizgilerle çizildiği Aydınlanma Çağı'nın öncesine mi dönüyor?

Nicolas Copernic ve Galileo Galilei'nin karanlık tünele tuttukları ışığın peşinden yürüyen Montesquieu, Michel de Montaigne, Tycho Brahe, Francis Bacon, Denis Diderot, Blaise Pascal, Gottfried Wilhelm von Leibniz, Thomas Hobbes, John Locke, Baruch Spinoza, David Home, Isaac Newton, Rene Decartes'ın insanoğluna müthiş ufuklar açtıkları 300 yıllık dönemin sonu geldi mi?

Özellikle de o çağa damgasını vuran Immanuel Kant'ın öğretileri tarihin tozlu arşivlerine mi kaldırılacak?

Şimdilik pek o kadar değilse bile, dini veya inancı özel yaşamla sınırlayan surlarda kocaman gedikler açıldığını, Tanrı'nın iri adımlarla Sezar'ın hak ve yetki alanına doğru ilerlediğini söylemek pek de yanlış olmaz.

Kastımız Türkiye ya da sadece Türkiye değil. Tüm Batı'da din 300320 yıl önce yitirdiği mevzileri geri alma yolunda ciddi hamleler yapıyor.

Son 50 yılın en tutucu, en gerici, hatta en yobaz ruhani lideri olan Papa 16'ncı Benedictus'un, yani Joseph Ratzinger'in öncülüğünde inancı aklın önüne koyan bir "Tarik", Katolik dünyasına pençesini attı.

Şu sıralar İtalya'da olanları izlediniz mi? Papa, Roma'daki 150 bini aşkın öğrenciye sahip La Sapienza ("Bilgi" anlamına geliyor) Üniversitesi'nin Rektörü Renato Guarini tarafından yeni akademik yılın başlaması törenine onur konuğu ve konuşmacı olarak davet edildi. Üniversite ayağa kalktı. Öğretim üyeleri, "Yobaz Papa'ya hayır" kampanyası başlattılar. Ardından öğrenciler üniversiteye gelirse Papa'ya dünyayı dar edecekleri tehdidi savurdular. Gerekçeleri: Papa'nın Papa olmadan önce, henüz kardinal olduğu yıllarda, 1990'daki bir konuşmasında, Avusturyalı filozof Paul Feyerabend'e dayanarak, dünyanın yuvarlak olduğunu ve güneşin çevresinde döndüğünü söylediği için hapse atılan Galileo Galilei'nin yargılamasının "Makul ve adil olduğunu" söylemesi.

Yani, engizisyon anlayışına destek vermesi.

Öğretim üyeleri ve öğrencilerin tavırları sonucu Papa'nın La Sapienza Üniversitesi'ne gitmekten vazgeçmesine tepkiler ne oldu dersiniz? Buyurun: İtalya Cumhurbaşkanı Giorgio Napolitano (eski bir komünist), Papa'ya mektup yazarak üzüntülerini bildirdi. Başbakan Romano Prodi, üniversiteyi kınadı. İtalyan basını öğretim üyelerini ve öğrencileri "Din düşmanlığı" ve "Laiklikle ilgisi olmayan fanatizm"le suçladı.

Alın bir örnek daha: ABD'nin saygın Bilimler Akademisi başkanlık yarışı için iki partideki, ama özellikle Cumhuriyetçi Parti'deki önseçimlerde, adayların "Yaratılış" veya "Akıllı Tasarım" teorilerine sarılıp, "Evrim" teorisine yüklenmelerini bir bildiriyle şiddetle kınadı.

Düşünün; Cumhuriyetçi Parti'nin şimdiliken güçlü adaylarından biri Baptist rahip (Mike Huckabee), diğeri fanatik Mormon (Mitt Romney). Başkan George Bush döneminde Beyaz Saray'ın Evanjelist Hıristiyanlar tarafından yönetildiğini de unutmayın.



Sarkozy-Kant savaşı

Ya laiklik ilkesinin yaratıcısı Fransa'ya ne dersiniz? Cumhurbaşkanı Nicholas Sarkozy, laikliğin "Fransa'yı Hıristiyan köklerinden koparmaya çalıştığını" söylüyor, eğitimde dinin öğretmenlerin bellettiklerinden daha önemli olduğunu iddia ediyor, "İnanan insan umut eden insandır. İnanan insanların artması Cumhuriyet'in çıkarınadır" diyerek içini henüz doldur(a)madığı "Pozitif laiklik", yani "Yapıcı laiklik" kavramını ortaya atıyor. Kesinlikle tarihe geçecek bir cümlesi daha var: "Tanrı insanları kul etmedi, özgürleştirdi."

Bu yorumuyla Immanuel Kant'a meydan okuyor veya cevap veriyor. 300 yıl kadar önce Kant, "Aydınlanma nedir" sorusunu şöyle açıklamıştı:

"İnsanın kulluktan çıkıp sorumluluğunu bizzat üstlenmesidir."

Bitmedi; İspanya Başbakanı Jose Luis Zapatero'nun "Yurttaşlık bilgisi" derslerindeki dini izlerin silinmesi" kararı üstüne güçlü İspanyol Katolik Kilisesi'nin açtığı savaş var.

Elbette dinin geri dönüşünün Türkiye'ye etkilerini de ayrı bir yazı konusu yapacağız.

Ama ülkemizde giderek kızışan tartışmaların bu evrensel gelişmelerin veya akımların ışığında yorumlamasının, hiç değilse laikliğin kazanımlarını tehlikeye atmayacak bir senteze ulaşılmasında "Pozitivist" bir katkı sağlayacağını düşünüyoruz...




ÇiziYORUM - Ercan AKYOL




Para kazan

www.otomatikkazan.com Her ay 1500 YTL' ye varan kazanç Hemen katıl, sen de kazan


Para - borsaile ilgili herşey

sitene html kodları

HTML KODLARI SEÇ BEĞEN

arama motoruna ücretsiz kayıt

URL Submitter - URL Kay�t
Google AllTheWeb BuildTurkey
InfoTiger Rediff ScrubTheWeb
EntireWeb ExactSeek Splatsearch
WhatUseek TrueSearch GigaBlast
-------------------------------------------------------------

ARAMA MOTORLARINA DİREK KAYIT

URL KAYDET. 1. http://search.yahoo.com/info/submit.html Yahoo! Search 2. http://search.msn.com/docs/submit.aspx?FORM=WSDD2 MSN 3. http://www.google.com/intl/en/addurl.html Google 4. http://www.about.com/gi/pages/homehc.htm#c4 About 5. http://www.dmoz.org/add.html Open Directory 6. http://www.accoona.com/submit.html Accoona 7. http://www.exactseek.com/add.html ExactSeek 8. http://www.scrubtheweb.com/addurl.html ScrubTheWeb 9. http://www.snap.com/about/site.php?last_link_type=about Snap 10. http://www.searchsight.com/submit.htm SearchSight 11. http://www.searchit.com/addurl.htm SearchIt 12. http://www.buzzle.com/suggest_basic2.asp Buzzle 13. http://www.entireweb.com/free_submission/ EntireWeb 14. http://www.whatuseek.com/addurl-secondary.shtml What U Seek 15. http://www.ezilon.com/ezilon_url_submission.htm Ezilon 16. http://www.gimpsy.com/gimpsy/searche...check_free.php Gimpsy 17. http://www.dirone.com/add_link_m.php dirOne 18. http://www.websquash.com/cgi-bin/sea...l?Mode=AnonAdd WebSquash 19. http://www.abilogic.com/how-to-suggest-a-site.php AbiLogic 20. http://addurl.amfibi.com/ Amfibi 21. http://www.01webdirectory.com/submit.htm 01WebDirectory 22. http://www.netinsert.com/en/insert.html NetInsert 23. http://www.mavicanet.com/ MavicaNET 24. http://www.searchhippo.com/addlink.php SearchHippo 25. http://www.worldsiteindex.com/ World Site Index 26. http://www.dailyorbit.com/add.htm DailyOrbit 27. http://www.nationaldirectory.com/addurl/ NationalDirectory 28. http://www.tygo.com/websites/FreeSubmitURL.aspx TYGO 29. http://www.mixcat.com/addurl.php MixCat 30. http://www.aeiwi.com/submit.html Aeiwi 31. http://www.illumirate.com/add_your_site_exp.cfm IllumiRate 32. http://www.infotiger.com/addurl.html Info Tiger 33. http://www.towersearch.com/addurl.php TowerSearch 34. http://www.splatsearch.com/submit.html SplatSearch 35. http://www.subjex.net/submit_url.html Subjex 36. http://www.qango.com/dir/addurl.html Qango 37. http://www.zeezo.com/Listings/New.aspx Zeezo 38. http://www.canlinks.net/addalink/ CanLinks 39. http://www.webbieworld.com/signup.asp WebbieWorld 40. http://www.searchking.com/add_new.htm SearchKing 41. http://www.amray.com/cgi/amray/addurl.cgi AMRAY 42. http://www.go4.it/listing.asp Go4.it 43. http://www.cipinet.com/addurl.html Cipinet 44. http://www.hedir.com/submit-help.html Hedir 45. http://www.walhello.com/addlinkgl.html Walhello 46. http://www.linketeria.com/submitsite.htm Linketeria 47. http://www.claymont.com/login/login.asp?img=y Claymont 48. http://www.jdgo.com/add.html JDGO 49. http://www.spheri.com/tc143as.php?sid=0 Sphericom 50. http://www.kaspie.com/web.html Kaspie